Tarragona organitzarà un gran congrés intercultural i de migració aquest octubre

Es farà al Palau de Congressos. La consellera de Participació Ciutadana, Districtes i Nova Ciutadania, Paula Varas, ha explicat a Tarragona Ràdio que hi haurà mostres gastronòmiques i culturals però que també es convertirà en un centre de debat a l’enton de l’intercanvi entre cultures.

Des de l’Ajuntament de Tarragona es treballa en el Congrés que té per objectiu trobar eines d’inclusió dels ciutadans de diferents orígens i procedències. El Cogrés tindrà lloc al Palau Firal i de Congressos de Tarragona.

Varas ha detallat que ja s’ha contactat amb diferents consolats i països. Hi haurà exposicions gastronòmiques però també el Congrés es convertirà en un punt de debat sobre què és la interculturalitat i com s’aplica a Tarragona i a Catalunya. Hi prendran part altres municipis perquè s’entén que el tema migratori no és només territorial sinó també sectorial.

D’altra banda, Paula Varas ha explicat que s’ha sol·licitat una subvenció a través del programa Treball i Formació de la Generalitta-Línia ACOL. Són ajudes destinades a un dels col·lectius més desfavorits com és el de persones migrades en situació administrativa irregular.

Això permetrà que 12 persones comencin a treballar a l’Ajuntament de Tarragona. Els beneficiaris tenen una família al seu càrrec i complexin els requisits per obtenir una autorització de residència temporal per circumstàncies excepcionals d’arrelament social.

 
0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *