Tarragona serà l’epicentre del debat sobre les polítiques migratòries del futur

Tarragona serà l’epicentre del debat sobre les polítiques migratòries del futur. Ho farà a través del I Congrés sobre Migracions i Interculturalitat del Camp de Tarragona. Tindrà lloc al Palau Firal i de Congressos el divendres 28 i dissabte 29 d’octubre. Hi prendran part gairebé totes les entitats de la Taula Intercultural de Tarragona, una cinquantena.

Sota el lema ‘Poble en Moviment’, la conselleria de Nova Ciutadania de l’Ajuntament de Tarragona organitza aquest primer congrés. A través de ponències i taules rodones s’abordarà la nova llei antiracisme o la reforma del reglament de la Llei d’Estrangeria. I és que hi ha hagut canvis que afecten l’arrelament social o el reagrupament familiar i serà una bona oportunitat per clarificar conceptes.

Paula Varas, consellera de Nova Ciutadania, explica que la iniciativa neix de la necessitat de compartir coneixements i crear relacions entre tècnics i tècniques tant de l’administració pública com del tercer sector, acadèmics, estudiants, associacions i ciutadania en general.

Varas ha recordat que Tarragona té un 21% de població d’origen divers i que “totes les polítiques públiques des de l’àmbit local han de tenir en compte aquesta realitat, visibilitzant els diferents col·lectius i empoderar-los”. A banda de la part més acadèmica, també hi haurà una Fira de la diversitat i de gastronomia de la mà de les entitats participants. A més, s’han programat concerts i altres activitats culturals.

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *